“Saya manusia biasa, str3ss ditanya begini” – Hafiz Suip

AKIB4T bentuk fizikal yang kelihatan semakin kurus dan c3ngkvng, penyanyi Hafiz Suip sering diajukan soalan neg4tif kononnya dia mengambil bahan terl4rang.

Mengakui tert3kan dengan tel4han seperti itu, Hafiz, 31, sekali lagi menegaskan dia berada dalam keadaan sihat dan tidak terlibat dalam aktiviti d4d4h.

“Kalau betul-betul ambil berat, hubungi saya dan tanya secara personal. Bukannya terus menilai dan cakap eh Hafiz kurus… ni mesti k4ncing ni, ni mesti d4d4h, ni mesti family tak bagi makan.

“Macam-macam saya terima! Saya akui str3ss apabila ditanya begini. Saya manusia biasa… status artis dan nyanyian hanya kerjaya saya.

HAFIZZZ

Hafiz berasa tertekan sering ditanya tentang kesihatannya.

“Benda tak betul kenapa nak l4yan… kita tak buat kenapa nak l4yan? Tapi sebagai selebriti saya hanya mampu terima dan kemam, kalau buka mulut tak baik pula di mata orang,” katanya kepada mStar.

Dia ditemui semasa ditemui dalam sidang media secara maya bagi mempromosikan lagu Berakhirlah Pencarianku duet bersama Ernie Zakri.

Tambah Hafiz, dia sendiri tertanya-tanya sejauh mana keikhlasan orang ramai mengambil berat tentang keadaan kesihatannya.

Kita ni manusia, lama-lama boleh jadi mental… kita pun sakit kerana kata-kata tu kan doa. – HAFIZ SUIP

“Alhamdulillah apa yang saya boleh katakan, saya sihat. Tapi cuba fikir, kalau anda berada di tempat saya… tert3kan tak apabila selalu ditanya soalan yang sama?

“Apa sebenarnya yang orang ambil berat? Sebab asyik tanya tentang sakit. Kita ni manusia, lama-lama boleh jadi ment4l… kita pun s4kit kerana kata-kata tu kan doa,” katanya.

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Lifeツ

Sumber: Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *