Bukan saja maaf terbuka, Siti Nordiana tuntut Lan Solo dan Syura Badron bayar RM200,000 setiap seorang

SELAIN membuat permohon4n maaf secara terbuka dalam tempoh 24 jam, lima individu termasuk penyanyi Lan Solo dan Syura Badron turut ditvntut membayar RM200,000 setiap seorang kepada Siti Nordiana.

Tiga individu lain yang turut didakwa melemparkan kenyataan berbaur fitn4h terhadap Siti Nordiana ialah isteri kepada Lan, Sheila Hassim; Pegawai Perhubungan Awam FMC, Sam Samin dan jurusolek; Aida G.

“Kami berlima menerima surat tuntvtan daripada pihak Siti Nordiana yang meminta agar membuat kenyataan terbuka memohon maaf dalam tempoh 24 jam.

“Berserta syarat lain selain bayaran RM200,000 setiap seorang,” tulis Sam menerusi kenyataan rasmi yang diberikan kepada mStar pada Jumaat.

TONTON VIDEO PENJELASAN NANA!

Pihak mStar difahamkan, notis tuntvtan bertarikh 26 Julai itu antara lain menyatakan rasa terkejut dan duk4cita Siti Nordiana terhadap kelima-lima mereka kerana mengeluarkan kenyataan berunsur fitn4h.

Kenyataan yang dilemp4rkan itu juga dikatakan memberi kesan neg4tif kepada orang ramai dan penaja produk Siti Nordiana hingga menjej4skan repvtasinya.

Menerusi laporan mStar pada Rabu, Siti Nordiana berkata dia terp4ksa meneruskan tindakan sam4n terhadap mereka berlima selepas tiada permohon4n ma4f secara terbuka seperti yang ditvntut.

Langkah berkenaan diambil selepas kelima-lima mereka gag4l membuat permoh0nan maaf dalam tempoh 24 jam seperti yang diberikan sebelum ini.

Siti Nordiana atau lebih mesra disapa sebagai Nana memberitahu pihaknya akan memfailkan tuntvtan sam4n terhadap mereka berlima selewat-lewatnya 2 Ogos depan.

Kami menyerahkan surat tvntutan tersebut kepada peguam Alan Razak untuk penelitian lanjut.SAM SAMINPEGAWAI PERHUBUNGAN AWAM FMC

Menurut penyanyi lagu Angkara ini, dia terp4ksa meneruskan tindak4n und4ng-und4ng itu kerana ingin memb3rsihkan nama serta imejnya yang sudah terc4lar.

Dalam pada itu Sam turut memberitahu, peguam terkenal iaitu Alan Razak dipilih untuk mewakili mereka dan meneliti lebih lanjut mengenai surat tuntvtan tersebut.

“Kami telah pun memaklumkan serta menyerahkan surat tuntvtan tersebut kepada peguam kami Alan Razak untuk penelitian lanjut.

 

Alan Razak pernah mewakili beberapa selebriti antaranya pengacara Awal Ashaari.

“Hanya setakat ini sahaja kenyataan yang dapat kami berikan. Terima kasih,” ujarnya.

Untuk rekod, kontrov3rsi tercetus selepas penyanyi Lan Solo dan Syura membuat pendedahan mengejutkan berkaitan konfl1k yang berlaku antara mereka dengan Siti Nordiana menerusi sesi Instagram live pada 20 Julai lalu.

Menerusi sesi tersebut Sheila dan Lan mengakui terkil4n dengan Siti Nordiana serta pengurusnya Anas kerana sering mengvngkit perihal soal bayaran makanan.

Sementara itu, Syura pula mendakwa dia dimalvkan oleh Siti Nordiana dan Anas sehingga menyebabkan ada pihak produksi engg4n memberikan tawaran kerja kepadanya.

Sumber : www.mstar.com.my

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Lifeツ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *