‘Pada Mulanya Saya Simpan Tetapi..’ – Fizo Omar Dedah Cerita Sebenar Isv Pencer4ian

Kisah penc3raian pelakon Fizo Omar dan bek4s isterinya Mawar Karim menjadi bualan ramai beberapa tahun lalu.

Tambahan pula dengan ‘cakap-cakap’ n3tizen yang mend4kwa pvnca perp1sahan Fizo adalah kerana terlalu melebihkan ibu.

Dalam episod kelapan Borak Kelamin yang akan ditayangkan pada malam ini, Fizo secara eksklusif memberikan penjelasan mengenai perkara itu.

” Tidak pernah keluar mana-mana kenyataan daripada mana-mana pihak yang berkaitan dengan ibu belah saya atau belah Mawar.

” Tapi mungkin bila kita ambil pendekatan untuk berdiam diri, jadi keluarlah macam-macam spekulas1.

” Jadi pada saya tak perlu saya menjawab, tak perlu saya mengiya dan menidakkan, biarlah benda itu antara rahsia saya dan mawar.

” Bagusnya saya dan Mawar terus berdiam diri tanpa membuka pekung atau membuka a1b mana-mana pihak. Sebab semua orang ada salah semua orang ada kebaikan dia.

” Jadi nak buat assumption… Terpulang pada orang dan pada saya, kami lebih tahu apa yang berlaku,” teg4snya.

Jelas Fizo lagi, ibunya juga tidak pernah campur tangan dalam membuat keputusan atau apa sahaja perkara yang berkaitan dengan hal rumah tangga mereka.

” Mak saya tak pernah campur tangan, jenis yang diam dan tak ambil tahu. Jika kami bergadvh pun mak tidak tahu.

” Pada mulanya saya simpan, tetapi bila duduk serumah ni orang tua, dia lebih makan garam, lebih tahu dan sy4k. Jadi kalau boleh cuba el4kkan.

” Macam saya, saya cuba el4kkan. Saya tak akan cerita sebab bila kita cerita, kita tengah pan4s tengah m4rah, semua tentang dia jadi tak betul dan semua berkenaan kita betul.

” Jika ingin bercerita atau perlukan seseorang untuk berkongsi sebaik-baiknya biarlah reda dahulu, fikir pos1tif. Boleh nak bercerita tetapi pada pandangan saya biarlah sejuk dahulu.

Untuk info, Fizo dan Mawar mendirikan rumah tangga pada November 2013 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Wan Maryam.

Fizo dan Mawar kemudiaannya berc3rai pada 10 Julai 2019 selepas enam tahun mendirikan rumah tangga.

Sementara itu, sewaktu awal percraian padak 2019, Mawar telah mengatakan hilang keserasian menjadi alasan dan punca rumah tangga dengan Fizo Omar yang dibina selama enam tahun gagal diselamatkan.

Ketika itu Mawar, 30, berkata, mereka sudah cuba memperbaik1 rumah tangga itu namun terpaksa meng0rbankan kasih sayangnya demi kebahagian bek4s suami sekeluarga.

” Sudah tentu semua wanita sayangkan rumah tangga dan cuba sedaya upaya untuk selamatkan.

” Enam tahun tempoh perkahwinan ini, saya dan Fizo cuba (perb4iki hubungan) tapi saya reda. Mungkin sampai di sini sahaja saya cari keserasian dengan Fizo serta keluarganya.

” Saya k0rbankan kasih sayang saya untuk kebahagiaan Fizo sekeluarga,” kata Mawar

Selain itu Mawar turut menaf1kan d4kwaan kononnya rumah tangga mereka mula ret4k kerana harta, eg0 atau kehadiran pihak ketiga.

” Saya dah cuba nak selamatkan. Kalau orang nak cakap… ia bukan kerana eg0 atau harta. Pihak ketiga pun tak ada,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : bartasangbad.site

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *