[VIDEO] Gadis Akui Tak Kuat, Mula-Mula Ibu Men1nggal Dvnia Selepas 10 Hari Bapa Pula…

Tidak dinafikan kehilangan individu yang kita sayang memang menyed1hkan. Lebih-lebih lagi jika ianya melibatkan kedua ibu bapa sendiri. Walaupun berat untuk diterima, kita sebagai hambaNya perlu akur dan reda dengan ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T dan kehidupan perlu diteruskan seperti biasa.

Video sebak dikongsi

Foto: Tangkap layar video

Menerusi video dikongsi seorang pengguna TikTok dikenali sebagai Atashitinides_, menceritakan kisah dirinya yang kehilangan kedua ibu bapa tersayang dipercayai akibat wab4k C0v1d-19.

Gadis cekal ini menceritakan arw4h ibunya dijemput menghadap Ilahi pada 3 Ogos 2021 dan selang 10 hari (13 Ogos) bapanya pula men1nggal dvnia. Namun, dia sama sekali tidak menceritakan bagaimana kedua-dua ibu bapanya dijangkiti akan virvs tersebut.

Ini berlaku terlalu cepat. Saya masih tak dapat menerima Ya Allah, sungguh berat untuk saya.

Video tersebut juga memaparkan para petugas barisan hadapan yang memakai sut lengkap peralatan perlindungan diri (PPE) ketika proses pengebvmian berlangsung. Apa yang lebih meruntun hati lagi, gadis ini juga sempat berkongsi foto-foto kenangan bersama arw4h ibu bapanya.

Video penuh:

Salam t4kziah

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut seb4k dengan nas1b yang menimpa gadis ini dan pada masa yang sama turut memanjatkan doa supaya kedua ibu bapanya ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

Sumber : Oh Bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *