Shuib tak d3ndam, ma4fkan Aisar Khaled buat ‘content’ zi4rah kvbur Siti Sarah – “Tiada guna sakit hati, kena ingat kem4tian hampir dengan kita”

KONTROVERSI melawat kubur Allahyarham Siti Sarah nampaknya selesai apabila suami penyanyi itu iaitu Shuib Sepahtu memaafkan personaliti media sosial, Aisar Khaled.

Berkongsi mengenai perkara itu, Aisar memuat naik mesej pesanan suara yang dihantar oleh Shuib menerusi aplikasi WhatsApp pada Sabtu.

Dalam rakaman tersebut, Shuib berkata dia sudah memaafkan kesil4pan yang dilakukan Aisar dan tidak menyimpan d3ndam atas apa yang telah berlaku.

Aisar kongsi pesanan suara yang dihantar oleh Shuib.

“Banyak d0sa saya dengan Allah tapi mungkin apa yang boleh kita ambil pengajaran janganlah berbuat kes4lahan sama, mungkin kita tak perasan kes4lahan itu adalah kes4lahan yang tak sepatutnya kita buat,” kata Shuib.

Aisar mencetuskan kontr0versi apabila memuat naik video melawat ke Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu, Gombak iaitu lokasi Siti Sarah dikebvmikan sebagai kandungan untuk laman YouTube miliknya pada 9 Ogos lalu.

Terima Kasih Abang Shuib… uj1an seperti ini mengubah hidup saya.

AISAR KHALED

PERSONALITI MEDIA SOSIAL

Tindakan itu menimbulkan rasa kvrang senang ramai pihak yang menganggap dia mengambil kesempatan dan tidak sens1tif dengan keadaan yang berlaku.

Dalam pada itu, YouTuber berusia 21 tahun ini turut mengucapkan terima kasih kepada Shuib kerana menerima permohonan m4afnya itu dan berjanji tidak akan mengulangi kes1lapan sama.

Aisar k3sal dengan tindakannya memuat naik video melawat kvbur Siti Sarah.

“Terima Kasih Abang Shuib… uj1an seperti ini mengubah hidup saya. MasyaAllah,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Sementara itu, Shuib turut mengingatkan Aisar supaya berpada-pada dalam menggunakan media sosial serta menjadikan ruang platform yang ada untuk tujuan baik.

TONTON VIDEO AISAR KHALED!

“Saya doakan awak terus menjadi YouTuber hebat menggunakan platform kita untuk sebarkan kebaikan.

“Jangan jadi orang yang terlalu seronok buat content sampai akhirnya apa kita buat makan diri sendiri. InsyaAllah kita kena ingat kem4tian hampir dengan kita cuma tak tahu bila.

“Awak orang hebat dan baik teruskan berbuat kebaikan,” kata Shuib.

Untuk rekod, Siti Sarah, 37, menghembvskan n4fas terakhir pada pukul 5.13 pagi 9 Ogos lalu di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akibat Covid-19.

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *