“Jantvngnya bergerak laju..” Adik Sy Trp4ksa Ditidvrkan & Ezad Lazim Minta Sesuatu Dari Org Rmai.

Penyanyi, Ezad Lazim, 42, memohon didoakan kesihatan adik bongsunya, Mohd Rizal Mohamad Lazim, 35, yang kini ditidvrkan ak1bat jantvng bergerak laju serta jangk1tan kvman dalam d4rah dan dir4wat di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Kedah.

Ezad dihubungi berkata adiknya itu dimasukkan ke hospital berkenaan pada minggu lalu, selepas kurang sihat hampir sebulan ak1bat dem4m yang tidak menentu dan ia bukan disebabkan jangk1tan C0v1d-19.

“Daripada apa yang dimaklumkan oleh kakak saya, Mohd Rizal sak1t dan dimasukkan ke hospital untuk r4watan lanjut bukan kerana jangk1tan C0v1d-19, tetapi dia mempunyai mas4lah peny4kit lain.

“Mengikut kata dok.tor yang merawatnya, adik saya ada jangk1tan kvman dalam dar4h dan jantvngnya bergerak laju. Jadi, untuk rehatkan jantvng dan membantu pernafasannya, dia sudah ditidvrkan sejak semalam,” katanya kepada Harian Metro.

Ezad bersama adik bongsunya, Mohd Rizal- Foto Harian Metro

Ezad berkata dia kini dalam proses menguruskan dokumentasi untuk ke balai polis bagi membuat permohonan rentas negeri, balik ke Kedah bagi mengetahui keadaan sebenar peny4kit dihidapi adiknya itu.

“Saya memang ris4ukan keadaan adik sekarang dan mahu balik ke Kedah untuk tahu keadaan sebenar kesihatannya dan apa peny4kit yang dihidapi sehingga menyebabkan dia boleh kr1tikal seperti ini.

“Pada saya, apabila doktor sudah minta pes4kit ditidvrkan, ia bermakna serivs dan kr1tikal. Saya jadi tidak sedap hati dan fikir macam-macam, ditambah adik pula belum berkahwin lagi dan tinggal sendiri selepas ayah men1nggal dvnia pada 2019 dan emak, tahun lalu.

“Selama ini pun, memang adik saya yang menjaga ayah dan emak di kampung sehingga mereka menghembvskan n4fas terakhir. Terlalu besar, pengorbanan adik saya dalam keluarga kami dan sekarang dia pula jatuh s4kit,” katanya.

Justeru, Ezad memohon semua untuk membantu mendoakan kesihatan adiknya agar sembvh dan kembali sihat. Katanya, adiknya juga bekerja sebagai kakitangan kebudayaan di Universiti Utara Malaysia (UUM).

“Saya nak cakap lebih mengenai peny4kit adik sekarang, memang tak boleh dan nak kena balik ke kampung dulu. Saya harap segala urusan untuk merentas negeri dipermudahkan.

“Apapun, untuk C0v1d-19 adik saya sudah mendapatkan dua dos sunt1kan v4ksin. Apa yang saya harapkan kini, cuma dia sembvh dan sihat semula. Saya mohon, tolong sama-sama mendoakan adik saya,” katanya.

Terdahulu, pada Julai lalu Ezad dikejarkan ke Hospital Putrajaya selepas diserang pen.yakit g4strik kr0nik (GERD). Namun, dia yang s4kit berterusan selepas dibenarkan balik ke rumah, dimasukkan pula ke pusat perubatan di Shah Alam untuk menjalani pemb3dahan ak1bat peny4kit itu.

Sumber : news131media.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *