Nabila Razali divji lagi… hil4ng 400,000 ‘subscriber’ YouTube, peminat h4iran MV lagu ‘Peluang Kedua’ tidak dijumpai

SELEPAS kedai ayam goreng dip3cah masuk, penyanyi Nabila Razali sekali lagi divji apabila saluran YouTube miliknya Nabila Razali Entertainment dig0dam pihak tidak bertanggungjawab pada pagi Isnin.

Nabila, 29, berkata, dia terkejvt apabila menerima emel daripada pihak YouTube yang menyatakan saluran berkenaan memuat naik kandungan yang melanggar terma dan syarat.

Katanya, sehingga kini dia masih belum mengetahui punca akaunnya itu dip4dam, namun pihak pengurusannya sedang berusaha mendapatkan semula akaun berkenaan.

“Ya Allah, YouTube channel Nabila Razali Entertainment kena god4m!

“Hati saya h4ncur. Sekarang team saya sedang berbincang dengan YouTube untuk menyelesaikan mas4lah ini.

“Harap sangat Bella dapat semula akaun itu. Korang tolong doakan ya! Tak ada mood hari ini,” katanya menerusi Instastory pada Isnin.

Nabila sed1h apabila mengetahui akaun YouTube miliknya hil4ng.

Sementara itu, pengurus Nabila iaitu Mohd Asrul Abdul Talib berkata mereka mula menyedari kehil4ngan akaun yang memiliki hampir 400,000 pengikut itu selepas dimaklumkan oleh peminat menerusi laman Twitter.

“Pagi ini ada pengguna Twitter memberitahu mengenai akaun YouTube Nabila hil4ng… mereka tanya kena god4m ke sebab dah tak ada.

Sayangnya sebab takkan lagu baru akan datang kita nak kena buat channel baru!

ASRUL

PENGURUS NABILA RAZALI

“Saya semak emel dan mendapati ada video yang dimuat naik tanpa pengetahuan kami telah diturunkan pihak YouTube kerana terdapat pelangg4ran terma dan polisi laman tersebut.

“Emel kedua pula memberitahu saluran YouTube itu sudah ditvtup. Kita pun tak tahu apa pvnca sebenar, sekarang ni team kami sedang usaha mendapatkan semula akaun itu,” katanya ketika dihubungi mStar.

Peminat memaklumkan tidak dapat menonton MV lagu Peluang Kedua pada pagi Selasa.

Sementara itu, Asrul meluahkan kebimb4ngan jika akaun Nabila Razali Entertainment itu tidak dikembalikan semula dan ditvtup buat selama-lamanya.

Ini kerana akaun YouTube berkenaan merupakan platform yang digunakan Nabila bagi mempromosikan lagu dan kerjaya seninya.

Tambahan pula, penyanyi lagu Peluang Kedua itu bakal melancarkan lagu baharu tidak lama lagi.

“Akaun itu kita buat April 2020 semasa lancarkan lagu Peluang Kedua yang sehingga kini menerima lebih 32 juta tontonan.

“Sayangnya sebab takkan lagu baru akan datang kita nak kena buat channel baru… nak mulakan semula bukan senang, InsyaAllah kita akan usahakan untuk dapatkan semula akaun itu,” ujarnya.

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *