“Tak Sampai 24 Jam Dapat Kesan” – Hil4ng Di Ipoh, Jumpa Di Gerik, Pemuda Kongsi Kisah Menjejak Telefon Pintar

Dvka seorang pemuda yang kehil4ngan telefon pintar iPhone bertukar gembira apabila dia berjaya menemui semula gajet tersebut menggunakan aplikasi pencarian.

Menerusi laman sosial Twitter, pemuda yang dikenali sebagai Aidil Akhlaken itu berkongsi sebuah video penemuan iPhone miliknya di kawasan semak menggunakan aplikasi ‘Find My iPhone’.

Menurutnya, telefon pintarnya yang hil4ng di Ipoh, Perak ditemui semula sejauh hampir 130 kilometer di bandar Gerik dalam masa 24 jam sahaja.

“Iphone aku hilang dekat family mart Greentown Ipoh jumpa dekat Gerik, dalam semak samun, tak sampai 24 jam dapat trace location, apps find my iphone mmg function tervks,” tulisnya.

Difahamkan, aplikasi tersebut mengesan telefon pintar Aidil di kawasan semak berhampiran sebatang jalan yang dipercayai dibvang oleh pencvri tersebut.

Di ruangan komen, ramai wargamaya berkongsi kebaikan menggunakan aplikasi pencarian tersebut dengan kisah kehil4ngan telefon pintar masing-masing.

Aku punya bila trace balik tunjuk kat kedai makan yang aku sarapan tadi. Tanya orang kedai cakap tak tahu. Bila play sound baik jer bunyi kat dapur. Bangkai punya orang,” komen seorang wargamaya.

Update iOS 15.. off pun boleh trace,” pesan seorang wargamaya.

Selalu kalau pencvri/per4gut dapat iPhone macam ni la. Dorang tau tak boleh buat apa diorang bu4ng balik phone tu. Nak jual spare parts pun orang akan tanya mana dapat phone tu. Nak crack passcode pun tak boleh,” luah seorang wargamaya.

Mesti pencvri dia dah cukup 2 dose ni. Jauh betul dia nak campak sampai Gerik,” usik seorang wargamaya.

App find my iphone memang function i buat untuk track my fiancé sama jugak kat phone dia pun boleh track i senang if anything happen tahu location masing-masing,” komen seorang wargamaya.

Find my iPhone svmpah function. Mak memang svsah nak angkat call. So kalau nak tahu dekat mana buka je Find my iPhone pastu tengok location,” tulis seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini, perkongsian pemuda tersebut telah mendapat hampir 150,000 tontonan daripada warga Twitter.

Sumber : Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *