Baru 4 hari pindah, isteri pula h4mil 4 bulan… pengantin muda terk3du lihat kereta terb4kar di depan rumah, nasib baik ayah sanggvp r3dah!

BER4T mata memandang, ber4t lagi bahu yang memikul beb4nan.

Begitulah kisahnya mengenai jejaka ini apabila satu-satunya kereta yang dimiliki ros4k dalam kejadian keb4karan pada Rabu minggu lalu.

Menurut Muhammad Nurhasif Rahmat, 21, keb4karan gudang perabot di hadapan rumahnya di Kampung Tengah, Puchong, Selangor turut mer3bak sehingga meros4kkan bahagian belakang Perodua MyVi miliknya.

Lebih p1lu katanya, dia baru sahaja empat hari berpindah ke kediaman itu dan kini bvntu untuk keluar bekerja apabila kereta berkenaan terp4ksa dihantar ke bengkel buat sementara waktu.

“Kejadian berlaku sekitar jam 2.30 pagi. Ada orang ketuk pintu, maklumkan bahawa gudang depan rumah terb4kar. Masa tu api dah m4rak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Ketika buka pintu rumah, saya tak tahu nak buat apa. Perasaan memang sed1h bila tengok kereta sendiri dalam keadaan begitu. Saya bukan orang senang. Bukan senang nak dapatkan kereta itu.

“Kebetulan pada hari kejadian, ayah tergerak hati nak datang tidur di rumah saya. Ketika api m4rak, ayah sempat alihkan kereta saya. Dalam keadaan p4nas, ayah sanggvp alih kereta saya. Ayah sanggvp redah,” ujarnya kepada mStar.

Isteri Hasif kini h4mil empat bulan.

Mesra disapa Hasif, dia memberitahu lapan trak bomba turut dikejarkan ke lokasi itu sebelum api yang m4rak berjaya dipadamkan sekitar pukul 5 pagi.

Kata Hasif, biarpun kereta itu tidak ros4k sepenuhnya, ia tetap memberi kes4n buatnya memandangkan isterinya, Nurul Farah Eszurin M Azmi, 21, kini sedang h4mil empat bulan.

Rumah lama kami tiada lif. Isteri pula sedang h4mil empat bulan.

HASIF

“Kami baru empat hari berpindah. Saya pilih rumah landed sebab kes1ankan isteri. Rumah lama kami tiada lif. Isteri pula sedang h4mil empat bulan.

“Sekarang saya terp4ksa guna perkhidmatan Grab untuk bawa isteri buat pemeriksaan keh4milan. Dengan nak bayar sewa rumah dan komitmen lain lagi, kereta pula tak boleh nak digunakan,” ujar Hasif yang kini bekerja sebagai kelindan lori.

Kata Hasif lagi, dia juga berbesar hati sekiranya ada pihak yang mahu menghulurkan bantuan bagi menampung bebanan yang terp4ksa dihadapi gara-gara kejadian itu.

Kereta Hasif ros4k akibat dis4mbar api dalam kejadian tersebut.

Untuk rekod, kisah penyatuan Hasif dan isterinya yang digelar sebagai pengantin muda pernah mendapat liputan mStar pada 6 September lalu.

Kisah mereka tvlar apabila Hasif g4gal menahan air mata selepas akad nikah gara-gara seb4k memikirkan tanggungjawabnya yang baru bergelar suami.

Pasangan itu dinikahan di sebuah masjid di Puchong pada April lalu.

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *