Hati-hati! Bandvan Thailand Tunjuk Cara Bagaimana Per0mpak Pec4h Masuk & Ros4kkan Kunci Mangga Rumah!

Pernah tak terfikir macam mana kaedah per0mpak pec4h masuk rumah orang? Padahal tuan rumah tu dah siap kunci pagar rumah gunakan mangga. Apa lagi yang tak cukup?

Melalui video yang dikongsi di Twitter @My_CrimeWatch, seorang bandvan telah menunjukkan bagaimana sebenarnya cara yang digunakan oleh per0mpak untuk ros4kkan kunci mangga.

Bandvan lelaki dari Thailand itu hanya memerlukan seutas tali pinggang untuk dililit pada mangga di hadapan sel penjara. Selepas kunci mangga itu selesai dililit, bandvan itu memanjat pagar sel penjara dan memijak tali pinggang tersebut hingga kunci mangga berjaya dibuka.

Video berdurasi seminit 17 saat itu melihatkan aksi bandvan lelaki itu dengan pemantauan dari beberapa orang polis. Cara yang digunakan bandvan itu agak mengejvtkan kerana dia tidak memerlukan masa panjang untuk dia membuka kunci tersebut.

Setelah mengetahui kaedah per0mpak ini tidaklah rumit, orang ramai dinasihatkan untuk memastikan bahawa kunci mangga yang digunakan pada rumah masing-masing mestilah berkualiti tinggi dan tidak mudah ros4k.

Namun ada komen berpendapat bahawa kunci mangga bukan bertujuan untuk menghalang per0mpak, tetapi sekadar untuk melambatkan proses mereka. 

Ada juga yang berseloroh untuk tidak memaparkan video ini kepada per0mpak.

Bukan itu saja, ada juga pengguna Twitter yang mencadangkan jenis mangga yang patut dipakai oleh orang ramai.

Macam-macam cara nak buat jenayah sekarang. Harap kita semua lebih peka lah, ya?

Sumber : lobakmerah.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *