Category: Semasa

[VIDEO] Mat Salleh Cakap Bahasa Melayu, Tapi Perkataannya Cvri Perhatian Dan Undang Tawa!

Bahasa Melayu sangat mudah dipelajari dan dipraktikkan kerana di Malaysia ia adalah bahasa rasmi negara. Biarpun ada sesetengah rakyat Malaysia yang tidak fasih bertutur dalam bahasa tersebut, namun ada juga yang menghargainya dengan cara mereka sendiri. Malah ada juga yang bertutur menggunakan bahasa Melayu bila bersama dengan suami mat salleh

“Sedikit sebanyak dikongsi bersama mereka,” Cara Syahmi Sazli kongsi rezeki, ‘hadiah kereta’ untuk peminat

Kuala Lumpur: Mengakui sedikit terjejas dengan pand3mik yang melanda negara saat ini, Youtuber terkenal tanah air, Syahmi Sazli kini berjinak-jinak dalam bidang perniagaan menerusi platform e-dagang. Syahmi dan isterinya memulakan perniagaan kuah mukbang yang dijual mereka sejak Jun lalu. Lebih menarik lagi, usaha itu bagi membantu rakan dan jiran tetangga

“Ni cucu aku ke?”- [VIDEO] Lama Sangat Tak Jumpa, Sampai Nenek Tak Cam Cucu Sendiri!

Setelah berita rentas negeri diumumkan, pastinya ramai yang dah merancang untuk pulang ke kampung halaman bertemu ibu bapa dan sanak saudara. Rindu yang terkumpul sekian lama tak berjumpa itu semestinya kebanyakannya sudah terubat. Ye lah, kurang lebih dekat dua tahun dah kita terpaksa terpisah, tak boleh rentas negeri untuk balik

Buang rasa m4lu, jejaka ini selamba main redah dekati orang tak dikenali ‘interview’ soal cinta – “Ada yang mesej dan offer diri”

LAIN daripada yang lain. Mungkin itulah yang dapat digambarkan mengenai video TikTok lelaki ini apabila dia mendekati orang awam yang tidak dikenali sebelum menjalankan temubual secara santai berkenaan topik cinta.   View this post on Instagram   A post shared by mStar (@mstaronlineofficial) Menurut Muhammad Zuqry Uwais Anuar, 23, video sebegitu

“Rasa macam ada yang teman je…” – [VIDEO] Tvlar Restoran Char Kuey Teow Hias Kedai Dengan Pelbagai Jenis H4ntu

Zaman sekarang ni dah macam-macam jenis restoran kita tengok membawa tema-tema unik untuk menarik perhatian pelanggan. Jika di Malaysia, mungkin kita pernah dengar tentang kafe yang dihias bertema watak-watak popular seperti Hello Kitty dan Harry Potter. Namun, restoran bertema yang sedang viral kat Tiktok kali ini memang di luar kotak. Menerusi akaun @themekpah.16,

[VIDEO] Pertama Kali Terp1sah, Satu Family N4ngis Tengok Kakak Masuk Hostel Buat Netizen Cair

Bermula bulan ini, pelajar-pelajar universiti sudah ada yang pulang ke kampus untuk memulakan semester baru setelah hampir dua tahun menjalani online learning. Semasa menghadiri kelas secara online di rumah, pastinya bermacam-macam gangguan yang harus dilalui seperti bunyi orang renovate rumah lah, lori tilam lalu lah, bunyi anjing bergaduh lah, dan yang paling tak boleh

Terj4h Rumah Pukul 3 Pagi, Vida Nak Selamatkan Iqbal Kena Sih1r – ‘Dia S4kit, Perlu Rvqyah Atau Jumpa Ustaz’

Sebelum ini, usahawan, Iqbal Zulkefli menerusi beberapa perkongsian di Instagram Story mengakui terkejvt apabila Datuk Seri Vida secara tiba-tiba ‘men3rjah’ dan mengetuk pintu rumahnya sekitar jam 3 pagi. Di Instagram, Vida tampil memberi respon kenapa beliau ‘men3rjah’ rumah Iqbal pada waktu tersebut. Saya nak selamatkan Iqbal Saya rentas negeri ke

“Suami utamakan kucing, akak ni jadi nombor dua” – Isteri kongsi ragam 4 ‘anak bulus tentera’, nama je macho tapi masing-masing m4nja tervk!

ANGGOTA tentera kebiasaannya cukup sinonim dengan karekter mereka yang g4rang serta teg4s. Namun karekter ‘tentera’ yang seekor ini cukup berbeza. “Kalau abah dia nak pegi kerja kena cium, timang-timang dulu,” begitulah luahan hati pemilik seekor kucing kampung yang diberi nama Army. Menurut Zafirah Zainoddin, 35, kehadiran Army menyebabkan dia kini

[VIDEO] Sikit Pun Tak N4ngis Naik Flying Fox, Netizen Puji Keber4nian Anak Aliff Syukri

Kalau korang suka main aktiviti lasak, aktiviti apa yang korang nak buat dengan kawan-kawan? Macam Admin, suka flying fox. Sejuk je rasa angin.. Macam yang kita semua tahu, aktiviti flying fox selalu menjadi salah satu pilihan aktiviti l4sak dan boleh dikatakan menjadi satu aktiviti wajib dipilih untuk dilakukan. Ini kerana, adrenalin

Anak terkejvt bapa tiba-tiba ‘request’ nak pergi hospital di hari jadi, dua kali berlaku drama air mata

SIAPA yang tidak gembira apabila hari ulang tahun kelahiran disambut oleh orang tersayang. Namun bagi seorang bapa, perasaannya seb4k sehingga menitiskan air mata ketika menjamah sepotong kek hari jadi. Menerusi satu video yang dikongsi di aplikasi TikTok, dapat dilihat si anak cuba menenangkan hati lelaki itu dengan mengusap-usapkan tangannya. Berkongsi kisah