‘Tak Semestinya Belajar Tinggi Semuanya Bijak’ – Dr. Rafidah ‘Petik’ Golongan Antiv4ks1n, Rita Rudaini Bersuara

Nama pelakon Rita Rudaini sering menjadi tumpuan sejak kebelakangan ini. Ada sahaja luahan perasaan, kontr0versi yang melibatkan aktres kelahiran negeri Perlis ini.

Terbaru, Rita, 45, dilihat tidak berpu4s h4ti dengan ciapan daripada Pakar Perunding Perubatan dan Pakar Nefrologi Hospital Putrajaya, Dr Rafidah Abdullah di laman Twitter miliknya.

Menerusi hantaran tersebut, Dr. Rafidah merujuk kepada individu yang gag4l mematuhi undang-undang negara serta golongan antiv4ks1n.

Sind1r Dr. Rafidah, golongan antiv4ks1n boleh terus tinggal di Malaysia tetapi katanya hanya di gua.

Sementara itu, pemilik nama lengkap Rita Rudaini Mokhtar mengakui terkejvt dengan pemikiran Dr. Rafidah yang bergelar seorang doktor.

Siapakah dia ini? Dr. itu stand untuk apa ya? Kalau stand untuk doktor, sistur amat terkejvt juga dengan pemikiran dari ot4k yang dianugerah dan dipinjamkan oleh Allah swt pada dia. Baru sistur tau, tak semestinya orang yang belajar tinggi, semuanya bijak. Hanya bijak atas kertas peperiksaan bidang mereka saja.

Terdahulu, Rita men4fikan dirinya antiv4ksin seperti yang didakw4 segelintir pihak hanya disebabkan belum bersedia untuk menerima v4ks1n C0v1d19 sebaliknya menggelarkan dirinya prosafe.

Sumber: Oh Bulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *